Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #804

    bibi
    Participant

    Buna ziua,
    Va rog sa-mi spuneti daca ma puteti ajuta?
    Lucrez la o firma si de 2 ani directorul executiv face presiuni asupra mea ca sa plec din firma,aceste presiuni sunt concretizate prin faptul ca mi-au sters toate e-mail-urile cu sarcinile de serviciu date de catre ea mie,ca sa nu pot dovedii nimic,mi-au fost citite si confiscate e-mail-urile persoanle cu extrasele bancare pe care le primeam,desi conform Regulamentului intern aveam voie sa le primesc.Mi-a facut 3 convocari disciplinare intr-o luna si mi-a dat 2 avertismente scrise,unul dintre ele este pentru ca am intrebat o colega despre o firma de catering si a considerat ca am perturbat activitatea colegei mele si m-a sanctionat,fisa postului desi nu mai este actuala nu vrea sa mi-o schimbe,A vorbit cu colegii sa ma izoleze si sa nu vorbeasca cu mine sau sa-mi vorbeasca obraznic,etc.Am trimis din ianuarie 2016,9 e-mail-uri cu petitii la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti dar nu a venit nimeni in control si nici nu mi-au dat nici un raspuns desi trebuiau sa-mi raspunda in termen de 30 de zile,cred ca au o cunostinta pe acolo.Am facut contestatie la avertisment la Tribunal dar nu stiu ce sa mai fac ca sa opresc abuzurile si presiunile psihologice care se fac asupra mea.
    Multumesc,

    3 0
    #805

    Buna seara,

    Pe langa actiunile adresate Tribunalului, Sectia litigii de munca si conflicte sociale, pentru contestarea deciziilor care se iau impotriva dumneavoastra ( sanctiuni disciplinare, eventuala concediere , etc), v-ati putea adresa si Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Gasiti un formular de cerere chiar pe site-ul Apador-CH. Dupa parerea mea, ati putea invoca incalcarea de catre angajator a prevederilor Art.1 alin 2) lit i) din OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare. Articolul indicat vizeaza: (i) „dreptul la muncă, la libera alegere a ocupaţiei, la condiţii de muncă echitabile şi satisfăcătoare,(….) un salariu egal pentru muncă egală, la o remuneraţie echitabilă şi satisfăcătoare”. Mai puteti avea in vedere incalcarea art. 7, art 15 din OG 137/2000 privind discriminarea la locul de munca, incalcarea demnitatii personale. Ordonanta sanctioneaza comportamentul discriminatoriu si acorda posibilitatea C.N.C.D. sa aplice amenzi contraventionale impotriva persoanelor care savarsesc fapte de discriminare. Actiunea trebuie introdusa in termen de 1 an de la data la care s-au savarsit faptele sau de la data la care ati luat cunostinta de acestea.

    Deasemenea, pe langa actiunea antidiscriminare, mai aveti la dispozitie actiunea penala, respectiv plangerea penala pentru purtare abuziva ( art. 296 Cod penal) si pentru violarea secretului corespondentei(art. 302 CPen)

    In ceea ce priveste cererea pe care ati adresat-o Inspectoratului Teritorial de Munca, la care nu ati primit raspuns in 30 de zile, potrivit Legii contenciosului administrativ, aveti la dispozitie alte 30 de zile de la data la care trebuia sa primiti raspunsul, sa va adresati cu plangere organului ierarhic superior ( in cazul acesta -Inspectiei Muncii), pentru a va fi solutionata cererea. Ulterior, puteti merge mai departe, daca sunteti nemultumit de raspuns sau nu il primiti, la instanta de contencios administrativ (Tribunalul Bucuresti) .

    Mult succes in demersurile pe care le veti intreprinde!

    4 1
Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.